FAQ

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen aan VACANDO en de antwoorden. Wij hopen u hiermee zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen bij het plannen van uw vakantie.

Indien u nog vragen hebt, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

Hoe vind ik bij VACANDO een passend onderkomen voor mijn vakantie?

VACANDO biedt u verschillende zoekmogelijkheden.

Met de volledig nieuwe en gebruikersvriendelijke navigatie vindt u in de kortst mogelijke tijd uw ideale vakantie-onderkomen. Aan de linkerkant in de navigatielijst ziet u de meest voorkomende zoekcriteria. Dus u hoeft niet - zoals bij andere aanbieders - eerst de reisdatum en het aantal personen in te voeren, u kunt eenvoudig de afzonderlijke criteria (bv. maand, soort onderkomen) aanklikken, en u door de aanbiedingen laten inspireren. Telkens als u op een zoekcriterium klikt, wordt de resultatenlijst in het midden van het beeldscherm automatisch aangepast. Door op andere zoekcriteria aan de linkerkant te klikken, kunt u de resultaten wijzigen en/of beperken. Als u bepaalde zoekcriteria in het keuzevenster linksboven niet meer wilt gebruiken, klikt u op de kleine "x" naast het zoekcriterium. Het zoekcriterium verdwijnt, en de resultatenlijst wordt automatisch aangepast.

Een andere zoekmogelijkheid is het gebruik van de vrijetekst-zoekfunctie. Voer relevantie zoekbegrippen in (bv. uw reisbestemming) in het zoekveld in de rechterkolom kolom op de VACANDO-website in.

U kunt de resultaten ook sorteren op prijs, naam en waardering/score.

Wij wensen u veel plezier met het vinden van een geschikt vakantie-onderkomen.

Wat biedt VACANDO precies aan?

VACANDO is een internetportaal voor vakantie-onderkomens, dat wil zeggen voor vakantiehuizen, vakantiewoningen, chalets, villa's en nog veel meer prachtige vakantieverblijven.

Wij bieden uw een zeer omvangrijk aanbod, een gemakkelijke zoekfunctie en een eenvoudige boekingsprocedure.

Belangrijk om te weten: VACANDO biedt zelf geen onderkomens aan. Alle onderkomens worden door partners aangeboden en het contract wordt altijd afgesloten tussen de desbetreffende aanbieder en de huurder. Daarom zijn zowel de Algemene handelsvoorwaarden van VACANDO als die van de desbetreffende aanbieder van kracht. VACANDO heeft hier geen invloed op.

Meer informatie vindt u in de Algemene handelsvoorwaarden.

Hoe kan ik een vakantiewoning of vakantiehuis boeken?

De boekingsprocedure op VACANDO is eenvoudig en bestaat uit de volgende stappen die u snel doorloopt:

  1. Zodra u een geschikt onderkomen hebt gevonden, kunt u op de gedetailleerde pagina de inrichting en beschikbaarheid controleren en vervolgens op het veld "Boeken" klikken. Daarna krijgt u een overzicht te zien. Hier kunt u de gewenste opties en extra diensten kiezen. U krijgt direct de juiste huurprijs te zien.
  2. Bij stap 2 vragen wij u uw persoonsgegevens en de door u gewenste betaalwijze in te voeren.
  3. Bij stap 3 kunt u alle informatie nog eens controleren. Als alles klopt, vragen we u onze Algemene voorwaarden te bevestigen. Door op "Nu boeken" te klikken kunt u uw gewenste vakantie boeken. Deze boeking is bindend.
  4. U meteen een boekingsbevestiging.

Hebt u nog vragen? Neem contact op met het VACANDO-team. U kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 704 141 050. Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9-18 uur.

Hoe kan ik zien of een vakantie-onderkomen tijdens mijn geplande vakantieperiode beschikbaar is?

VACANDO biedt u een bijzonder gemakkelijke zoekfunctie. Zodra u in de linkerkolom van de navigatiebalk op een bepaalde tijdsperiode (maand) hebt geklikt, krijgt u de resultatenlijst te zien met daarop alleen de onderkomens die in de gewenste tijdsperiode beschikbaar zijn.

Elk onderkomen heeft een gedetailleerde pagina; hier ziet u de beschikbaarheid in een overzichtelijke kalender.

Sommige onderkomens zijn alleen op aanvraag beschikbaar: voor deze onderkomens kunt u een aanvraag indienen. De aanbieder zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Waar vind ik meer informatie over mijn vakantie-onderkomen?

De aanbieders van de desbetreffende onderkomens zullen u een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving van de objecten geven, inclusief foto's. Meer informatie kunnen wij u helaas niet bieden.

VACANDO is alleen een internetportaal, daarom kunnen wij u geen catalogus aanbieden. Het is echter wel mogelijk de desbetreffende aanbieders van de onderkomens rechtstreeks om meer informatie te vragen.

Hoe vind ik de goedkoopste vakantie-onderkomens?

U kunt het beste het criteriablok "Prijs per week" links van de navigatiebalk aanklikken om de prijs binnen uw budget te selecteren.

Wij laten u dan alleen onderkomens in die prijsklasse zien. U kunt de resultaten ook op prijs sorteren.

Waarvoor worden mijn gegevens gebruikt?

VACANDO behandelt al uw persoonsgegevens als zeer vertrouwelijk. Wij geven uw gegevens alleen door als u via ons boekt, maar uitsluitend aan de aanbieder van het desbetreffende onderkomen. De bepalingen voor de gegevensbescherming van de desbetreffende aanbieder zijn van kracht.

VACANDO geeft geen gegevens door aan derden of derde organisaties. Wij garanderen u dat u geen ongewenste reclame van derden ontvangt.

Kan ik bij VACANDO ook huurauto’s, vluchten en evenementen boeken?

Samen met onze partners willen wij u een omvangrijk aanbod aanvullende diensten bieden. Zo kunt u in de toekomst uw reis optimaal en in één keer boeken.

Kunt u mij een papieren catalogus sturen?

VACANDO is puur een online portal. Daarom kunnen wij u helaas geen papieren catalogus aanbieden. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom wij u de onderkomens en onze diensten tegen zulke scherpe prijzen en voorwaarden kunnen aanbieden.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn reisdocumenten?

Uontvangt uw reisdocumenten rechtstreeks van de aanbieder van het door u geboekte onderkomen. Dit is meestal 4 weken voor uw vertrek (met uitzondering van last minute-aanbiedingen).

Wat betekent volledige bezetting?

De maximale bezetting geeft aan hoeveel volwassenen er in het onderkomen kunnen verblijven. In sommige onderkomens kunnen extra bedden of kinderbedjes worden geplaatst. U vindt deze informatie op de detailpagina van het desbetreffende object.

Hoe zijn de vakantiehuizen en -woningen ingericht?

De inrichting van de onderkomens is verschillend en kan variëren van luxe tot eenvoudig. Informatie over de precieze inrichting van een onderkomen vindt u op de desbetreffende detailpagina.

Waarom bij VACANDO boeken?

VACANDO biedt u een zeer omvangrijk aanbod aan vakantie-onderkomens in alle prijs- en kwaliteitsklassen. Wij zijn ervan overtuigd dat u met onze revolutionaire zoekfunctie precies het onderkomen vindt dat aan uw wensen voldoet.

Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid en het aantal partners groeit nog steeds. Omdat wij puur een online portal zijn, kunnen we de kosten laag houden - U profiteert van zeer gunstige voorwaarden.

Hoe veilig is de overdracht van mijn gegevens bij de boeking?

Bij VACANDO boekt u via een SSL 128-bit beveiligde verbinding. U herkent deze aan het slotje rechtsonder op het scherm! Hierdoor hoeft u er niet aan te twijfelen dat derden tijdens de gegevensoverdracht toegang hebben tot uw gegevens.